LES NOSTRES FESTES

Sant Antoni

Al voltant del 15 de gener, i en cap de setmana, se celebra la festa de Sant Antoni Abat, amb una monumental foguera, exhibició de tir i arrossegament, missa i benedicció d'animals en el convent, i cavalcada.

Beata Inés
Cada 21 de gener, Benigànim viu el seu dia més gran en honor a la seua patrona la Beata Josefa de Santa Inés, de caràcter religiós, que comença nou dies abans amb un solemne novenari en l'església de la Puríssima, la part més lúdica se celebra el dia 20 amb una monumental foguera. I el dia 21 de gener, missa de campanya en la plaça de la Beata i processó.

El Xop
La festa del Xop se celebra el dia de la Mare de Déu dels Desemparats al barri de la Morera. Les festes consten d'una missa, processó per tot el barri, la tradicional pujada del Xop i una cavalcada.

Verge de les Neus
Se celebren en el carrer Xàtiva i en la plaça Mateus el 5 d'agost. En les festes se celebren misses, sopar i processó.

Moros i cristians
Des de 1976 se celebren a Benigànim les festes de Moros i Cristians, van ser les comparses Barbarela, Huracain’s i Mariners les que reimplantaren de nou aquesta festa.
Ara la festa està consolidada i la formen nou comparses, quatre mores: Marrakets, Taifes, Sultans i Tuaregs. I cinc cristianes: Templers, Almogàvers, Arquers, Pirates i Bandolers.
A la fi d'agost celebrem l'entrada de moros i cristians, el dijous abans la Nit de l’olla, diumenge les ambaixades mora i cristiana en el castell del Parc.

Festes patronals
Se celebren conjuntament amb les festes de Moros i Cristians i es fan en honor a Sant Miquel, la Divina Aurora i el Santíssim Crist de la Sang. Són a la fi d'agost i els protagonistes són els joves de 18 anys que formen la comissió de festes, representats per una reina, triada per votació, un president i una junta, que es passen tot l'any preparant aquestes festes.
De la programació es pot destacar que la setmana abans se celebren diversos actes esportius, socials i culturals, com la nit de teatre, concert de festes, trofeu Regina de Festes de futbol, sopar per als jubilats, dia infantil amb atraccions d'aigua, jocs i teatre d'animació, i la multitudinària trobada de paelles en la qual participen al voltant de dues mil persones. En els actes oficials de festes, missa en honor als nostres patrons, processó, ofrena, espectacles, orquestres, cavalcada, castell, mascletà, etc.

FESTES PATRONALS I DE MOROS I CRISTIANS 2020: SUSPESES

FESTES PATRONALS I DE MOROS I CRISTIANS 2021: del 27 al 31 d'agost