SERVEIS SOCIALS ESPECIALITZATS

Equip Específic d'Intervenció amb Infància i Adolescència (EEIIA)

L'Equip Específic d'Intervenció amb Infants i Adolescents és un recurs municipal d'intervenció familiar dirigit a potenciar i optimitzar el desenvolupament integral de les persones menors d'edat. Treballem la criança positiva tenint en compte les necessitats dels xiquets/es i adolescents, el context en el qual es desenvolupen i les capacitats i habilitats dels pares i mares. Oferim una atenció propera, personalitzada i professional. 

 

A qui va dirigit?

Als menors d'edat i a les seues famílies, que es troben en una situació de vulnerabilitat, risc (amb o sense declaració de risc), desemparament o mesures jurídiques de protecció. Qualsevol família pot trobar-se en algun moment del seu cicle vital en una situació de crisi, i per les seues circumstàncies personals, familiars, o per influència de l'entorn, es pot veure perjudicat el desenvolupament personal o social dels menors. 

 

Què fem?

  • Reforçar la capacitat relacional de la unitat familiar o convivencial treballant tant la relació conjugal, paternofilial/maternofilial i fraternal. 
  • Potenciar la capacitat parental dels cuidadors. 
  • Afavorir estratègies i recursos personals d'afrontament i eficàcia relacional amb els xiquets/es i adolescents que s'atenen. 
  • Treballar amb altres entitats, IES, associacions, ONG, hospitals, centres de salut, col·legis, etc., mantenint una comunicació fluïda amb els professionals, per a no duplicar recursos i optimitzar la nostra intervenció. 

 

Com funciona?

Es treballa en un equip multidisciplinari format per uns professionals de la psicologia i l'educació social, especialitzats en intervenció familiar, que realitzen  orientació psicosocial, mediació i psicoteràpia. 

Les famílies poden sol·licitar, de manera voluntària, informació, orientació i assessorament respecte als recursos disponibles als Serveis Socials municipals. 

 

On som?

Als Serveis Socials municipals. 

 

Com sol·licitar-ho?

Demanar cita prèvia a través del servei administratiu dels Serveis Socials municipals per a entrevista incial amb els tècnics de L'E.S.B. (Equip Social de Base) que faran la derivació a l'EEIIA.