Veïnes i veïns de Benigànim visiten la Diputació de València
20/04/2018

L'activitat forma part de Açò és la Dipu, un programa cultural que acosta la història i el funcionament de la corporació provincial.

La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, destaca la importància d'aquest projecte “que dóna a conèixer la llavor d'una institució que ajuda a millorar la qualitat de vida dels municipis”

Que les valencianes i valencians coneguen en profunditat el patrimoni de la Diputació de València és un dels objectius de Açò és la Dipu, una ruta guiada pels diferents edificis de la corporació en la qual participen cada setmana veïns de diferents municipis de la província. Aquest dijous han participat en el programa mig centenar de veïnes i veïns de Benigànim.

La ruta ha començat en la seu central de la Diputació, situada en els palaus de la Batlia i de Scala, en la plaça de Manises de València. Els visitants han ocupat els escons del saló de plens on la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, els ha donat la benvinguda: “Els qui ens asseiem en aquestes cadires, tant en les files del govern com els qui ocupen la bancada de l'oposició, som tots representants dels nostres pobles i les nostres comarques i des d'ací debatem les polítiques sempre des del respecte”.

Així mateix, Berenguer ha ressaltat l'important patrimoni de la Diputació de València, que està “obert a tots”, i que en les seues paraules, “val la pena conèixer, ja que en ocasions estem més familiaritzats amb municipis d'altres països i no coneixem la nostra terra”.

Durant la presentació també ha estat present l'alcaldessa de Benigànim, María Amparo Canals, qui ha destacat la importància de les ajudes que arriben de la Diputació encaminades “a millorar la qualitat de vida en els pobles valencians, com Benigànim”.

Una ruta històrica i institucional

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites. Entre les parades estan els palaus de Batlia i de Scala, el Museu Valencià de la Il-*lustració i la Modernitat (MUVIM) o l'Institut Valencià de Audiofonología (IVAF).

Amb aquesta iniciativa, des de l'àrea del Benestar Social de la Diputació “volíem que la gent coneguera l'entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, ha explicat Mercedes Berenguer.

 

Formulario de búsqueda

Lu Ma Mi Ju Vi Do
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31